پرش به محتوا
خانه » بلاگ » 3 گام کلیدی تا ورود به دنیای طراحی سایت

3 گام کلیدی تا ورود به دنیای طراحی سایت

  • از
آشنایی طراحی وب سایت

حتما شما تاکنون با افراد برنامه نویس یا طراح سایت سر و کار داشته اید. یا شاید کمی آشنا به اصطلاحات طراحی وب باشید در هر کسب و کاری از جمله طراحی سایت، افراد موفق و ناموفق بسیاری وجود دارند.

ممکن است شما نیز هنگام برخورد با یک برنامه نویس موفق از خودتان بپرسید که این افراد چگونه مختصص این زمینه شده اند و به موفقیت رسیده اند؟
با مطالعه این مقاله متوجه می شوید که تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه ای، کار آن چنان سختی هم نیست و هر شخصی با هر رشته و مدرک تحصیلی می تواند وارد این حوزه شده و به موفقیت دست پیدا کند.

البته این بدین معنا نیست که شما بدون هیچ تلاشی می توانید یک طراح سایت حرفه ای شوید و به درآمد های میلیونی دست پیدا کنید. اما ما به شما می گوییم که اگر شما به این فعالیت علاقه دارید، شما هم میتوانید مثل سایر افراد در این حوزه موفق باشید.

در ادامه به 3 گام کلیدی برای ورود به دنیای طراحی سایت اشاره می کنیم که با برداشتن این 3 گام ساده، شما نیز یک طراح سایت شناخته می شوید.

گام اول – اصطلاحات رایج طراحی سایت را یاد بگیرید

همانطور که می دانید هر کسب و کاری اصطلاحات به خصوص خود را دارد که افراد فعال در آن کسب و کار از آن ها در کسب و کار و حتی مکالمات خود استفاده می کنند.

در زیر تنها به برخی از این اصطلاحات می پردازیم اما لازم است که این اصطلاحات را جستجو کنید و بیش از اینها یاد بگیرید.

صفحه وب یا Web Page: 

هر سایت از تعدادی صفحه وب تشکیل شده است. صفحات وب از مجموعه ای عناصر از جمله متن ها، تصاویر، لینک ها و غیره تشکیل شده اند. با ارتباط چند صفحه وب به یکدیگر یک وب سایت بوجود می آید.

صفحه اصلی یا Home Page:

 به اولین صفحه ای که کاربر با وارد کردن لینک یک سایت با آن مواجه می شود “صفحه اصلی” گفته می شود. معمولا فایل صفحه اصلی را به یکی از نام های index یا home یا default نام گذاری می کنند.

دامنه یا Domain:

زمانی که شما می خواهید یک سایت را راه اندازی کنید، به یک اسم برای سایتتان نیاز دارید. پس از انتخاب این اسم، باید آن را تحت عنوان یک دامنه خریداری کنید. در دامنه سایت پس از اسم، یک پسوند نیز قرار می گیرد. 

فضای میزبانی یا Host:

 فضای میزبانی را می توان به قسمتی از هارد دیسک های مخصوص اشاره کرد که شما آن را اجاره می کنید و فایل های وب سایت خود را روی آن قرار می دهید.

پس از خرید دامنه و فضای میزبانی، این دو با یکدیگر مرتبط هستند و زمانی که کاربران، دامنه سایت شما را در مرورگر خود وارد می کنند، اطلاعات سایت شما از فضای میزبانی خوانده می شود و به کاربر نمایش داده می شود.

بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو یا SEO:

 هنگامی کهدر حال طراحی سایت هستید، لازم است که یک سری نکات را در کدنویسی خود رعایت کنید تا بتوانید در موتورهای جستجو خودی نشان بدهید.

با رعایت این نکات که اصظلاحا به آن ها seo گفته می شود، شما می توانید در جستجوی کاربران بیشتر دیده شوید و در نهایت بازدید کننده بیشتری را به سایتتان جذب کنید.

گام دوم – آشنایی با زبان های برنامه نویسی

زبان های برنامه نویسی طراحی سایت را می توان به دو دسته زبان های سمت کاربر و زبان های سمت سرور تقسیم کرد. زبان های سمت کاربر به زبان هایی گفته می شود که پردازش آن ها توسط مرورگر انجام شده و نتایج خروجی را به کاربر نمایش می دهد.

اما زبان های برنامه نویسی سمت سرور برای پردازش ابتدا به سرور سایت ارسال شده و پس از اعمال عملیات و محاسبات لازم، نتیجه آن برای نمایش به مرورگر ارسال می شود.

در زیر به معرفی برخی از زبان های سمت کاربر و سمت سرور می پردازیم:

معرفی برخی از زبان های سمت کاربر:

HTML: این زبان به عنوان یک زبان برنامه نویسی شناخته نمی شود بلکه یک زبان نشانه گذاری است. HTML زبان پایه تمامی وب سایت هایی است که شما تاکنون با آن ها سر و کار داشته اید و از این پس سر و کار دارید. با استفاده از این زبان نشانه گذاری ساختار و چارچوب اصلی سایت ساخته می شود.

CSS: به این زبان به فارسی “صفحه سبک” گفته می شود. این زبان مکمل زبان HTML می باشد و با استفاده از آن، قالب پیاده شده توسط HTML را می توان به صورت زنده تر جلوه داد و به آن جان بخشید. می توان HTML را به عنوان اسکلت صفحات وب و CSS را نمای ظاهری آن توصیف کرد.

از جمله کاربرد های این زبان می توان به تنظیم فونت، تنظیم رنگ، تنظیم فاصله ها، ایجاد انیمیشن ها و غیره اشاره کرد.

Javascript: این زبان برنامه نویسی برای پویاسازی صفحات وب و اعتبارسنجی فرم ها مورد استفاده قرار می گیرد. البته در اکثر سایت ها از کتابخانه معروف این زبان به نام jquery استفاده می شود.

برای درک بهتر این زبان فرض کنید که شما یک فرم تماس با ما ایجاد کرده اید که کاربر برای ارسال پیام به مدیر سایت حتما باید فیلد های ورودی را تکمیل کند و در صورتی که فیلدی را خالی رها کند باید به کاربر پیغامی را نمایش بدهید. این کار با استفاده از جاوا اسکریپت یا jquery انجام می پذیرد.

معرفی برخی از زبان های سمت سرور:

PHP:  یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی سمت سرور است که بسیاری از سایت ها با استفاده از این زبان پیاده سازی شده اند.

ASP.NET: این زبان نیز مانند PHP از محبوبیت زیادی برخوردار است و در سایت های بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار گرفته است.

البته توجه داشته باشید که شما برای تبدیل شدن به یک طراح سایت نیازی ندارید که هر دو زبان PHP و ASP.NET را یاد بگیرید بلکه یادگیری تنها یکی از آن ها کافیست. با یک تحقیق ساده می توانید زبان مورد علاقه و مناسب خود را انتخاب کنید.

ما در ادامه آموزش ها زبان قدرتمند PHP را مورد استفاده قرار می دهیم چرا که اکثر سیستم های مدیریت محتوای محبوب نیز از جمله وردپرس و جملا از این زبان بهره می گیرند.

گام سوم – کار با نرم افزار ها و ابزار مورد نیاز را یاد بگیرید

تقریبا می توان گفت از شروع تا حرفه ای شدن شما در حرفه طراحی سایت، اصلی ترین ابزار مورد نیازتان یک کامپیوتر یا لپ تاپ است. با داشتن یک لپ تاپ  در ساده ترین حالت شما می توانید به در notepad شروع به پیاده سازی سایت کنید!

اما برخی ابزار هستند که می توانند به افزایش سرعت و کارایی شما کمک کنند و هیچ برنامه نویسی حرفه ای برای ساده ترین سایت ها هم از notepad استفاده نمی کند.

یک ویرایشگر متن مناسب نصب کنید

اولین ابزاری که نیاز دارید نصب کنید یک ادیتور یا ویرایشگر متن مناسب است. با یک سرچ ساده می توانید لیستی از ویرایشگر ها را پیدا کرده و مزایا و معایب آن ها را نسبت به یکدیگر مقایسه کنید.

ما در این مقاله به معرفی آن ها نمی پردازیم چرا که در سایت های دیگر می توانید به صورت تخصصی به این تحقیق بپردازید. با این حال ما به شما استفاده از ادیتور webstorm یا phpstorm را پیشنهاد می کنیم.

یک شبیه ساز سرور نصب کنید

تا زمانی که شما در حال کار با زبان های سمت کاربر هستید به هیچ ابزار دیگری جز یک ویرایشگر متن نیاز ندارید. هنگامی که قصد ورود به دنیای زبان های سمت سرور را داشته باشید، اولین ابزاری که به آن نیاز دارید یک نرم افزار شبیه ساز سرور است.

در واقع وظیفه این نرم افزار این است که کامپیوتر شما را به یک سرور مجازی تبدیل کرده و هنگامی که شما سایت خود را در مرورگر باز می کنید، درخواست پردازش زبان های تحت سرور، به این سرور مجازی ارسال می شود.

می توانید با یک تحقیق ساده نرم افزار شبیه ساز سرور مورد پسند خود را نیز انتخاب و نصب کنید. ما به شما نصب نرم افزار xampp را پیشنهاد می دهیم.

تا اینجا شما با  3 گام اول برای شروع طراحی سایت آشنا شدید. ادامه کار به تلاش شما بر میگردد که با مشاهده آموزش و تمرین مستمر، با زبان های برنامه نویسی تحت وب آشنا شوید و آن ها را یاد بگیرید.
متاسفانه آموزش این زبان ها به صورت گام به گام از سرفصل های این سایت خارج است، اما در صورتی که سطح دانش زبان انگلیسی شما در حد متوسط است به شما میشنهاد می دهیم که از منبع اصلی یعنی W3schools.com بهره بگیرید.

  •  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.