پرش به محتوا
خانه » بلاگ » هرآنچه در مورد وردپرس باید بدانید

هرآنچه در مورد وردپرس باید بدانید

  • از
آموزش کامل وردپرس

آموزش کامل سایت وردپرس : اگر قصد طراحی و پیاده سازی یک وب سایت را دارید، با بکارگیری وردپرس مسیری درست را پیش رو گرفته اید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS حرفه ای می باشد که در میان دیگر سیستم های مدیریت محتوا از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. طبق آمار بدست آمده در حال حاضر بیش از 28 درصد وب سایت های جهان با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا پیاده سازی شده اند.

خوشبختانه یادگیری وردپرس بسیار ساده است و تنها کافیست مدت زمان کوتاهی را صرف یادگیری آن کنید.

با مطالعه این مقاله تنها در چند دقیقه با وردپرس و نحوه کارایی آن و هرآنچه برای کار با این سیستم مدیریت محتوا نیاز دارید آشنا می شوید.

وردپرس چیست ؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا اصطلاحا CMS می باشد. به عبارتی وردپرس یک پلتفرم برای طراحی وب سایت است که هرشخصی بدون داشتن دانش قبلی در مورد طراحی سایت، می تواند آن را بکار گرفته و سایت خود را طراحی و پیاده سازی کند.

از جمله مزیت های اصلی وردپرس، سورس باز و رایگان بودن این سیستم مدیریت محتوا می باشد. این یعنی شما بدون پرداخت هیچ هزینه ای می توانید جدیدترین نسخه وردپرس را دانلود کرده و نسبت به نصب آن اقدام کنید.

همچنین سورس باز بودن آن باعث شده روزانه بسیاری از طراحان و توسعه دهندگان وب به این CMS روی آورده و از توسعه آن کسب درآمد کنند.

همچنین نکته قابل توجه اینکه تابحال قالب ها و افزونه های رایگان و غیررایگان بسیاری برای بکارگیری در وردپرس توسط طراحان و توسعه دهندگان وب در اختیار طرفداران آن قرار داده شده است و  این ابزار روزانه در حال افزایش هستند.

این یعنی وردپرس روز به روز در حال پیشرفت بوده و می توان گفت تمامی افزونه های مورد نیاز برای طراحی یک سایت حرفه ای در دسترس شما قرار دارد.

از دیگر مزیت های وردپرس، وجود انجمن های تخصصی این سیستم مدیریت محتوا می باشد. پس هرگز نگران سوالات و مشکلات خود در کار با وردپرس نباشید چرا که با وجود این انجمن ها شما با یک سرچ ساده و در کمتر از چند دقیقه می توانید به جواب سوالتان دست پیدا کنید.

اما با وجود تمامی این مزایا و راحتی کار با وردپرس، می توان گفت این سیستم مدیریت محتوا تنها مختص افراد مبتدی و تازه کار نیست و بسیاری از برنامه نویسان حرفه ای نیز از این پلتفرم استفاده می کنند.

با وردپرس چه سایت هایی می توان طراحی کرد ؟

در ابتدا وردپرس برای ایجاد وبلاگ های ساده ایجاد شد. اما به مرور زمان با ایجاد قالب ها و افزونه های متعدد، این CMS به یک پلتفرم حرفه ای برای ایجاد هر نوع سایتی تبدیل شده است. در زیر تنها به برخی از کاربردهای وردپرس در طراحی انواع سایت ها اشاره می کنیم :

  • پیاده سازی رزومه های آنلاین: اگر شما کسب و کاری دارید که در آن خدمات یا محصولاتی را ارائه می دهید و نیاز دارید آن ها را به عنوان رزومه، در معرض دید مخاطبان خود قرار دهید، می توانید از یک قالب شخصی و افزونه های نمایش رزومه استفاده کنید.
  • پیاده سازی سایت خبری: قالب های متعددی با موضوع سایت های خبری در اختیار طرفداران وردپرس قرار داده شده است. با بکارگیری این قالب ها می توانید یک سایت خبری یا اطلاع رسانی حرفه ای داشته باشید.
  • طراحی فروشگاه اینترنتی: یکی از پرکاربردترین افزونه وردپرس، افزونه ووکامرس (WooCommerce) می باشد. این افزونه وب سایت شما را به یک سایت فروشگاهی تبدیل کرده و به راحتی می توانید محصولات خود را برای فروش در سایت قرار دهید.
  • طراحی انجمن های تخصصی: با افزونه های موجود در این زمینه، به سادگی یک انجمن تخصصی، فروم ها و شبکه های اجتماعی را پیاده سازی کنید.
  • سایت های شرکتی و شخصی: فرقی نمی کند که شما صاحب چه کسب و کاری هستید. در فضای رقابتی موجود، داشتن یک وب سایت می تواند شما را از سایر رقبا یک سر و گردن بالاتر نگه دارد.

اگر شما نمی دانید که چه نوع وب سایتی مورد نیازتان است، می توانید از یک سایت ساده شروع کنید و به مرور زمان آن را توسعه و گسترش دهید. این کار ساده ترین راه حل موجود است.

ناحیه مدیریتی وردپرس

می توان گفت مهمترین بخش وردپرس پنل مدیریت جامع و کامل آن می باشد. چرا که از ابتدای نصب وردپرس تا مدیریت محتوا، قالب ها، افزونه ها و پشتیبانی آن، با پنل مدیریتی وردپرس سر و کار دارید. به عبارتی اولین گام برای شروع کار با وردپرس، آشنایی با منوهای موجود در پنل مدیریتی و یادگیری کار با آن ها می باشد.

در ادامه به معرفی اجمالی منو های مهم ناحیه مدیریت وردپرس می پردازیم:

  • پیشخوان: در این صفحه گزارشات کلی وب سایت شما از جمله بروزرسانی های موجود قالب و افزونه های شما اطلاع رسانی می شود.
  • نوشته ها: در این منو امکان مدیریت تمامی مطالب ارسال شده توسط شما پیش بینی شده است. در این قسمت به راحتی مطالب خود را ایجاد، ویرایش و یا حذف کنید.
  • رسانه: تمامی فایل های آپلود شده توسط شما از جمله تصاویر و ویدئو ها در این قسمت قابل مدیریت هستند.
  • برگه ها: اگر قصد ایجاد صفحات اختصاصی همچون صفحه درباره ما، تماس با ما، سوالات متداول و غیره را دارید باید از این بخش اقدام کنید.
  • دیدگاه ها: اگر امکان ثبت نظر توسط کاربران را برای مطالب فعال کرده باشید، نظرات ارسال شده در این قسمت قابل مشاهده و مدیریت هستند.
  • نمایش: این منو یکی از مهم ترین منوهای موجود در ناحیه مدیریت وردپرس می باشد. چرا که امکان مدیریت و سفارشی سازی قالب سایت از این بخش امکان پذیر است.
  • افزونه ها: هر افزونه ای را در این بخش به سادگی جستجو، نصب، فعال و یا غیر فعال کنید. افزونه ها ابزاری هستند که قابلیت هایی را فراتر از قابلیت های پیش فرض وردپرس به شما ارائه می دهند.
  • کاربران: کاربران یا اعضای وب سایت در این منو قابل مدیریت هستند. اگر امکان عضویت در سایت را فعال کرده باشید، این بخش اطلاعات تمامی کاربران را به شما نمایش می دهد.
  • تنظیمات: همانطور که از عنوان منو پیداست، تمامی تنظیمات مربوط به وردپرس در این قسمت در دسترس شماست.

با توجه به وجود سایت های متعدد در رابطه با آموزش صفر تا صد وردپرس، ما در این وب سایت از قرار دادن این آموزش ها خودداری می کنیم و تنها به آموزش های اصلی و تخصصی در این رابطه می پردازیم.

با این حال اگر سوال یا ابهامی در کار با وردپرس و نصب قالب های موجود در وب روبیک برایتان پیش آمده، می توانید روی ما حساب کنید.

لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله، در پایین همین مطلب با ما در میان بگذارید.

  •  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.